Historie De Dageraad

Bloemisterij De Dageraad te Baflo (Gr.) heeft enkele jaren geleden haar 40-jarig jubileum mogen vieren. Het van vader op zoon doorgeven van de kennis en ervaring staat hoog in het vaandel. 

Ons familiebedrijf is fraai gelegen langs de provinciale weg aan de rand van het terpdorp Baflo. Opa Derk Meinema begon in 1937 als groenteventer met paard en wagen de eigen geteelde aardappelen, groenten en fruit te verkopen in Baflo en omgeving. Dit vond plaats vanuit het ouderlijk huis aan de Kostersgang nabij de Nederlands Hervormde Kerk te Baflo.

Het telen van producten werd later overgenomen door zoon Drewes die, toen de zaak te klein werd, in 1964 begon aan een nieuw bedrijf. Vader Derk bleef actief als groenten- en fruithandelaar. Aanvankelijk werden groenten geteeld op een arbeidsintensieve wijze. Door een noodlottig toeval is hierin verandering gekomen…

Noodlottige winter '78/'79

In de strenge winter van 1979 is als gevolg van extreme sneeuwval het toenmalige kassencomplex onder de sneeuwdruk bezweken! Sindsdien is er veel veranderd. De draad werd weer opgepakt, nieuwbouw werd gepleegd en er werd met bloementeelt begonnen. Een oude liefde van Drewes Meinema werd van droom tot waarheid!

Snijbloemen, onder meer chrysanten, leeuwenbekken, limonium en bolchrysanten waren wel de voornaamste planten die werden geteeld. Regelmatig werden aanpassingen dan wel nieuwbouw gedaan, want de derde generatie “eigenaren” blijkt weer totaal andere interesses te hebben. Opa Derk heeft de zaak overgedragen aan zijn zoon Drewes en inmiddels is er opnieuw sprake van een vader-op-zoon overdracht.

Meer over de winter van 1979

Bloemist in Baflo

André Meinema is een bekend gezicht in Baflo en omstreken kent men hem als zeer enthousiaste bloemist met een oog voor detail en niet nalatende aandacht voor de wensen van de klanten. Meinema zal u niet teleurstellen en telkens blijven verrassen met nieuwe producten en zienswijzen ten aanzien van de bloemsierkunst voor vaste planten, snijbloemen, perkgoed en bijbehorende accessoires. Ook voor iets moois of leuks bij speciale gelegenheden bent u bij André aan het goede adres.

Supporter FC Groningen

Verkoopkas buiten… Verkoopkas binnen… Zelfs als u even een praatje wilt maken over de laatste wedstrijd van FC Groningen, raden wij u aan om even binnen te komen! Als fanatiek supporter van de FC bezoekt André alle thuiswedstrijden in de Euroborg. Bloemisterij De Dageraad: supporter van FC Groningen! Samen sterk voor de streek!

Meer over Bloemisterij de Dageraad

Bloemisterij de Dageraad

Maarhuizerweg 1a
9953 TB Baflo

Rabobank: NL55RABO0304901881
ING bank: NL53INGB0002235886
KvK: 80404898
BTW nr: NL003434823B81

E: info@bloemisterijdedageraad.nl
T: 0595 422709

Whatsapp: 06 83187518